Elazığ'da eğitim gören binlerce öğrenci için dün okul zili farklı bir amaçla çaldı. 1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm resmi ve özel okullarda "İlk Dersim Yeşilay" programı gerçekleştirildi.
Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen etkinlikler kapsamında ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere yönelik Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Programı devreye alındı. Program dahilinde öğrencilere sağlıklı yaşam bilinci aşılanırken, her türlü bağımlılığa karşı korunma yolları detaylı şekilde anlatılıyor.
Konuyla ilgili Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Sağlıklı nesiller için hep birlikte çalışmaya devam ediyoruz" denilerek, farkındalık etkinliklerinin Yeşilay Haftası boyunca süreceği belirtildi.
Yetkililer, öğrencilerin bağımlılık yapıcı maddelerden uzak durması ve sağlıklı bir yaşam sürmesi için bu tür bilinçlendirme çalışmalarının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Yeşilay Haftası boyunca okullarda çeşitli etkinlikler, seminerler ve bilinçlendirme çalışmaları düzenlenmeye devam edecek.
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.